A+ A A-

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC ARHEOLOGIC

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC ARHEOLOGIC

 

poza deschidere stire perchezitii la persoane banuite de trafic arheologicPână la această oră, la una dintre locuinţele percheziţionate a fost descoperit un vas ceramic medielval cu peste 600 de monede antice şi medievale, din aur şi argint, precum şi 5 detectoare de metale folosite în activitatea infracţională.

„Sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., sunt efectuate 8 percheziţii în judeţele Iaşi şi Neamţ, pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de trafic cu bunuri arheologice. Activităţile se înscriu într-o operaţiune desfăşurată la nivel european.

La data de 19 noiembrie a.c., poliţişti specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul I.P.J. Iaşi, Neamţ şi Hunedoara, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R. efectuează 8 percheziţii în judeţele Iaşi şi Neamţ.poza interior stire perchezitii la persoane banuite de trafic arheologic

Percheziţiile au loc la sediul unei societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor persoane bănuite de trafic cu bunuri arheologice.

Activităţile se înscriu în cadrul „Operaţiunii Aureus”, ce se desfăşoară la nivel european”, se precizează în comunicatul Poliției Române.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.