A+ A A-

PRIMARUL LEOREANU A RATAT O MARE OPORTUNITATE!

PRIMARUL LEOREANU A RATAT O MARE OPORTUNITATE!

 

poza deschidere stire primarul leoreanu a ratat o mare oportunitateDin noapte alegerilor, turul II, există pe scena politică un singur partid liberal – PNL – Partidul Național Liberal, fostul PDL fiind absorbit în întregime iar numele radiat din Registrul partidelor Politice.

Președintele ales al României, domnul Klaus Iohannis, a făcut și face parte din PNL, până la depunerea jurământului de Președinte al României, moment în care nu va mai face parte din nici un partid.

Primarul Laurențiu Leoreanu a făcut parte din PDL iar Ordonanța Dragnea i-a oferit prilejul să opteze să devină independent, din punct de vedere politic.

Dacă nu lua nicio decizie și rămânea înscris în PDL, așa cum era, acum, Laurențiu Leoreanu era primar PNL, partidul din care face parte Președintele ales al României.

Din ceea ce au declarat liberalii romașcani, în viitorul apropiat se pregătește o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Ponta și se va forma un nou guvern, al liberalilor și aliaților politici. Astfel, Laurențiu Leoreanu putea fi un primar al partidului care se va afla la guvernare.

Neconstituționalitatea „Ordonanței Migrației Politice – Dragnea” ar putea declanșa alegeri anticipate în localități!poza interior stire primarul leoreanu a ratat o mare oportunitate

Klaus Iohannis, Președintele ales al României, a atacat în luna august, anul curent, în termeni duri, „Ordonanța Dragnea”, care permitea primarilor să opteze pentru un partid politic, până la mijlocul lunii octombrie.

Oficialii liberali spun că ordonanța va fi atacată la Curtea Constituțională și ar putea fi declarată neconstituțională, moment în care, în localitățile unde primarii au depus declarații în baza ordonanței, în privința schimbării opțiunilor politice, vor fi declanșate alegeri anticipate.

„În viitorul apropiat vom putea ataca ordonanța la Curtea Constituțională și ar putea fi declarată neconstituțională. În acel caz, în localitățile unde primarii au depus declarații de apartenență politică, în baza ordonanței, se vor declanșa alegeri anticipate. Locuitorii nu au nicio vină dar, asta este”, a precizat senatorul PNL Eugen Țapu, președintele PNL Roman.

Declarația de independență a primarului Laurențiu Leoreanu!

Joi, 16 octombrie, la limita depunerii declarațiilor privind opțiunea politică, primarul Laurențiu Leoreanu a făcut o conferință de presă, flancat de consilierii locali și județeni din echipa sa, în care a anunțat jurnaliștii că a semnat „declarația de independență”, împreună cu toată echipa sa.

„Vreau să vă spun că noi suntem membri ai PDL încă de la înființare și am rămas consecvenți crezului nostru până săptămâna trecută când s-a anunțat fuziunea dintre PNL și PDL sub denumirea de PNL.

Așadar, PDL nu mai există și noi, dacă nu făceam acest pas, deveneam membri PNL. Astfel, noi am luat decizia de a ne declara independenți: toți colegii din echipă, de la consiliul județean și de la consiliul local, sunt independenți și în aceeași atmosferă de bună colaborare, am luat și eu decizia de a mă declara primar independent al municipiului Roman.

Noi vom fi în continuare o echipă și vom fi fideli proiectelor și activităților pe care le vom desfășura.

Am anunțat despre decizia noastră pe toți colegii din județ și din țară. Nu am vrut să avem nici presiuni politice din partea formațiunilor, de a schimba majorități. Este o decizie logică, ne păstrăm statutul de independenți”, a precizat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman, pe 16 octombrie, anul curent.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.