A+ A A-

EVENIMENTE ÎN DECEMBRIE, PENTRU MAREA FAMILIE ROMAȘCANĂ!

EVENIMENTE ÎN DECEMBRIE, PENTRU MAREA FAMILIE ROMAȘCANĂ!

 

poza deschidere stire evenimente in decembrieLuna decembrie debutează cu marea sărbătoare a României – Ziua Națională. Cu acest prilej se vor organiza mai multe manifestări. Pe 1 decembrie, se vor aprinde și luminițele ornamentale de pe stâlpi, urmând ca pe 18 decembrie, cu prilejul Carnavalului de Crăciun, să fie aprins iluminatul ornamental din parcul din Piața Roman Vodă Mușat.

Primarul Municipiului Roman va fi în mijlocul marii familii romașcane și va participa la evenimentele pregătite special. Care vor fi acestea, aflați din rândurile următoare!

1 decembrie – Ziua Națională a României!

Cu ocazia Zilei Naționale a României va avea loc un ceremonial militar religios

în centrul municipiului cu participarea reprezentanților formațiunilor

politice, Parlamentului României, culte, armată, I.S.U, Poliția Locală și

Națională, oameni de afaceri, învățământ și sănătate prilej cu care se vor depune coroane și jerbe în Piața Roman Vodă și va urma o paradă militară dedicată acestui eveniment. La sfârșitul acestei ceremonii, conform tradiției se vor amplasa corturi unde se va servi țuică fiartă și mâncare tradițională. Momentul festiv se va încheia cu o masă oficială oferită de Primăria municipiului Roman reprezentanților oficialităților locale din Parlamentul României, autorităților administrației publice locale și județene, armatei, poliției naționale și locale, jandarmeriei, pompierilor militari, veteranilor de război, cultelor, unităților de învățământ, partidelor politice, agenților economici și Asociației Revoluționari ,,22 decembrie”, minorităților naționale, prezenți la această ceremonie.

Nunta de Aur – 50 de ani de la căsătorie!poza interior stire evenimente in decembrie

În luna decembrie are loc aniversarea familiilor care împlinesc 50 de ani

de căsătorie în cursul anului 2014. Aceasta este o acţiune tradiţională organizată de autorităţile administraţiei publice locale, la care participa familiile care în cursul anului 2014 au împlinit 50 de ani de la căsătorie, prilej cu care se vor acorda diplome, flori, premii în bani, fotografii şi se va organiza o masă festivă, precum și un spectacol dedicat celebrării Nunții de Aur, fiind necesară o sonorizare corespunzătoare.

Carnavalul de Crăciun al școlilor!

În data de 18 decembrie 2014 se va organiza Carnavalul de Crăciun, prilej

cu care se va desfăşura un spectacol şi parada costumelor, la care vor participa elevii din instituțiile de învățământ din municipiul Roman, formaţii locale și profesioniste, eveniment pentru care sunt necesare fonduri pentru pachete-cadou destinate copiilor participanți, premii care se vor acorda pentru cele mai frumoase costume și interpretarea artistică, amenajarea scenei, contravaloare prestație artiști la spectacolul organizat, sonorizare, prezentator, Crăciunițe, Moș Crăciun.

Caleașca lui Moș Crăciun!

De asemenea, în ajunul sărbătorii de Crăciun, Moș Crăciun sosește cu

caleașca cu daruri pentru copii, având de parcurs mai multe trasee prin cartierele municipiului, prilej cu care se vor împărți pachete-cadou tuturor copiilor prezenți pe traseul stabilit prin cartierele municipiului, pentru care sunt necesare fonduri pentru animatori Moș Crăciun și Crăciunițe, sonorizare, pachete-cadou pentru copii.

Festivalul de Datini și Obiceiuri ROMAN METROPOLITAN!

La sfârșitul lunii decembrie va avea loc Festivalul de Datini și Obiceiuri

ROMAN METROPOLITAN ediția a V-a, continuând astfel tradiția din anii

precedenți a Primăriei municipiului Roman, de a reuni tradițiile de Crăciun și de Anul Nou din municipiu și comunele învecinate, membre ale Asociației de

Dezvoltare Intercomunitară Roman Metropolitan, cu participarea Ansamblului folcloric ”Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ. Scopul acestui festival este afirmarea valorilor etnofolclorice din zona Roman Metropolitan și respectarea tradițiilor autentice zonei.

Festivalul va include o paradă de măști și costume tradiționale, spectatorii

putând admira obiceiuri tradiționale de iarnă: Colindul, Steaua, Plugușorul,

Capra, Ursul, etc.

Revelion 2015!

Organizarea Revelionului 2015, în centrul municipiului Roman, reprezintă

o manifestare deosebită care răspunde dorinţei multor romaşcani şi aliniază

municipiul Roman în rândul localităţilor importante din România care, la

iniţiativa autorităţilor administraţiei publice locale, asigură cetăţenilor un cadru festiv, deosebit, la trecerea dintre ani.

Va fi șampanie, artificii, muzică bună, antren, distracție și multe…urări de an nou.

Vă invităm să participați la manifestările de final de an organizate în municipiul Roman, pentru marea familie romașcană.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.