A+ A A-

ÎNCEPE CAMPANIA DE VACCINARE GRATUITĂ ÎMPOTRIVA GRIPEI

ÎNCEPE CAMPANIA DE VACCINARE GRATUITĂ ÎMPOTRIVA GRIPEI

 

poza deschidere stire vaccinare gratuitaCampania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare, conform calendarului stabilit.

Campania vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Ministerul Sănătăţii a finalizat procedura de recepţie a dozelor de vaccin gripal care vor fi utilizate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va utiliza 500.000 de doze de vaccin gripal pentru  vaccinarea persoanelor cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform recomandărilor OMS şi ECDC.poza interior stire vaccinare gratuita

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, ne informează Ministerul Sănătății.

Medicii reamintesc că pastrarea regulilor de igiena personala, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi parinţilor să îndrume elevii în acest sens.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.