A+ A A-

PREVENIREA VIOLENȚEI ÎMPOTRIVA COPIILOR ȘI TINERILOR

PREVENIREA VIOLENȚEI ÎMPOTRIVA COPIILOR ȘI TINERILOR

 

poza deschidere stire prevenirea violenteiÎn perioada 1-19 noiembrie 2014 la nivel internațional se derulează  Campania intitulată ”19 zile de activism pentru prevenirea violenței împotriva copiilor și tinerilor”. Pentru a marca acest eveniment, polițiștii de prevenire nemțeni în colaborare cu specialiști din cadrul Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Bacău, au desfășurat activități cu caracter de informare și prevenire.

În data de 13 noiembrie 2014, polițiștii de prevenire în colaborare cu polițiștii de proximitate din cadrul Poliției municipiului Roman au desfășurat o acțiune stradală atât pe linia prevenirii tâlhăriilor, furturilor din buzunare, genți, poșete cât și prevenirea furturilor din autoturisme. Acțiunea s-a desfășurat pe B-dul Roman Mușat, Complex Favorit B-dul Republicii, str. Anton Pan, P-ța Roman Vodă – Casa de Cultură din municipiul Roman și a vizat creșterea gradului de siguranță a  locuitorilor din municipiu și prevenirea săvârșirii unor astfel de infracțiuni.poza interior stire prevenirea violentei

Activitățile s-au  înscriu în cadrul celor două priorități naționale a Poliției Române în domeniul prevenirii criminalității în anul 2014, respectiv Programul local de prevenire în sistem integrat a infracțiunilor de furt și Programul local de prevenire a infracțiunilor cu violență.

Au fost oferite 240 pliante, flyere și broșuri cu recomandări informativ preventive, destinate prevenirii tâlhăriilor, a furturilor din buzunare, poșete, genți, a furturilor din autoturisme și utilizarea corespunzătoare a numărului de urgență 112. Polițiștii au purtat discuții cu cetățenii privind importanța adoptării unui comportament preventiv și sesizarea evenimentelor prin 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

Informațiile aparțin Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.