A+ A A-

LEOREANU ESTE PE URMELE „AVERII CANTACUZINO”!

LEOREANU ESTE PE URMELE „AVERII CANTACUZINO”!

 

poza deschidere stire leoreanu este pe urmelePrimarul Municipiului Roman caută să recupereze proprietățile care au fost lăsate ca donație de către prințul Sturza și pentru asta face toate demersurile legale. Până în prezent a recuperat o parte dintre terenuri și, după cum declară oficialul romașcan, urmează să fie recuperate altele, proprietăți descoperite recent, lângă Iași.

„S-a descoperit încă o suprafață de teren, undeva între Podul Iloaiei și Iași, mai exact între Lețcani și Iași, chiar la stradă.

Este vorba de o suprafață de 30 – 35 de hectare ceea ce înseamnă o zestre foarte importantă pentru Municipiul Roman. Am făcut și schițele necesare, am fost și la fața locului și am obținut și un aviz al experților.

Vreau să mai reîntregim din moșia municipalității”, a declarat Laurențiu Leoreanu, primarul Municipiului Roman.poza interior stire leoreanu este pe urmele

Conform documentelor detinute, Municipiul Roman ar fi mostenitor al printului Constantin Cantacuzino Pascanu, care, pe 15 martie 1927, în baza unui testament olograf, a lăsat întreaga avere comunitătii. Acum nouă ani, avocatul Stanciu a predat primăriei copii după actele de proprietate ale conacului de la Costisa, unde familia Cantacuzino a avut si 480 hectare de pămînt. O altă proprietate asupra căreia există documente este cea de la Dumesti, Iasi, unde au fost revendicate 430 de ha de teren, si la Erbiceni, pentru 75 de hectare de pădure. Stanciu a mai făcut referire si la conturi bancare în Franta si Elvetia sau bijuterii confiscate de BNR. În Roman, printul a mai detinut un imobil pe strada Lahovari (astăzi Libertătii), confiscat si demolat, pe terenul respectiv fiind acum Casa de Cultură.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.