A+ A A-

NEAMȚ: CÂȚI ELEVI BENEFICIAZĂ DE „BANI DE LICEU”?

NEAMȚ: CÂȚI ELEVI BENEFICIAZĂ DE „BANI DE LICEU”?

 

poza deschidere stire cati elevi beneficiaza de bani de liceuPrin centralizarea listelor finale de la inspectoratele școlare județene, respectiv al municipiului București a rezultat un număr total de 79.810 solicitanți eligibili cu venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 150 lei.

În anul școlar 2014-2015, în funcție de bugetul alocat de Ministerul Educației Naționale programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu", s-a stabilit că numărul beneficiarilor este egal cu numărul solicitanților eligibili.

„Bani de Liceu” se acordă în temeiul:

- Hotărârii Guvernului nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu", cu modificările şi completările ulterioare,

- Ordinului nr. 4839/2004 privind criteriile specifice şi metodologia de acordare a sprijinului în cadrul Programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu", cu modificările şi completările ulterioare.

În județul Neamț beneficiază de prevederile acestui ordin, 3.053 de elevi.

Cele mai sărace familii sunt în Moldova!!!poza interior stire cati elevi beneficiaza de bani de liceu

Din statistica întocmită de Ministerul Educației naționale rezultă un lucru deosebit de grav și care ar trebui să dea de gândit guvernanților; cele mai sărace familii, cu un venit egal sau sub 150 de lei per membru de familie, sunt în Moldova. Statistica ne arată și gradul de dezvoltare economică și plafonul de salarizare foarte mic, în comparație cu celelalte regiuni din țară.

Astfel, din centralizare, rezultă următoarele date în privința beneficiarilor de „bani de liceu:

-       Iași – 5.982 de elevi;

-       Botoșani – 3.236 de elevi;

-       Neamț – 3.053 de elevi;

-       Bacău – 3.118 de elevi;

-       Suceava – 7.351 de elevi;

-       Vaslui – 4.523 de elevi;

-       Vrancea – 2.047 de elevi;

-       Galați – 2.191 de elevi.

Județele din sudul țării și din Transilvania au, în medie, 1.000 de beneficiari, per județ, cu mult sub ceea ce se înregistrează în Moldova.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.