A+ A A-

DECEMBRIE LA ROMAN: EVENIMENTE CADOU DE LA PRIMĂRIA ROMAN!

DECEMBRIE LA ROMAN: EVENIMENTE CADOU DE LA PRIMĂRIA ROMAN!

 

Administrația romașcană a pregătit o serie de evenimente deosebite și a găsit pentru acestea și finanțarea necesară.

poza deschidere stire decembrie evenimente cadouLuna decembrie va debuta cu Ziua Națională a României, 1 decembrie, o zi de paradă militară cu multe manifestări care se va încheia cu tradiționalul meniu „fasole și ciolan afumat”, stins cu o țuiculiță. Manifestarea va avea loc în centrul municipiului Roman.

Urmează NUNTA DE AUR, manifestare care va scoate în evidență cuplurile de romașcani care au stat lipite 50 de ani, cu certificat de căsătorie.

În calendarul lunii decembrie mai este trecut CARNAVALUL DE CRĂCIUN, manifestarea care va aduce în fața romașcanilor elevii și costumele specifice Sărbătorilor de Iarnă.

În Ajunul Crăciunului, copiii din cartierele municipiului vor fi vizitați de Moș Crăciun, în caleașca sa, însoțit de Crăciunițe și multe dulciuri care vor fi oferite…contra poezii și urări specifice.

Seria manifestărilor din decembrie, la Roman, continuă cu FESTIVALUL DE DATINI ȘI OBICEIURI „ROMAN METROPOLITAN”, manifestare deosebită care va reuni pe scena din centrul municipiului, după o paradă a costumelor tradiționale, trupele de dansatori și urători din comunele Zonei Roman.

Anul 2014 se va încheia cu un nou Președinte al României și al românilor dar cu același primar al Romanului și romașcanilor, care va fi alături de cei care vor ieși în centrul municipiului, ca să sărbătorească Revelionul 2015 și Anul Nou, animați de un spectacol de artificii și muzică bună.

Bani sunt, să înceapă distracția!!!poza interior stire decembrie evenimente cadou

„Am primit o finanțare de 50.000 de lei de la Consiliul Județean Neamț iar noi vom veni cu 120.000 de lei, din bugetul local, pentru a putea finanța toate activitățile lunii decembrie. Vom sărbători ca în fiecare an și vom organiza niște manifestări deosebite.

Eu voi fi în mijlocul romașcanilor la toate manifestările planificate și, ca în fiecare an, voi petrece Revelionul 2015 în stradă, în centrul Romanului, în mijlocul marii familii romașcane”, a spus Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Banii de la CJ Neamţ vor fi utilizaţi pentru plata cheltuielilor privind manifestările artistice (solişti, formaţii, scenă, sonorizare), premii pentru cele mai frumoase costume şi cei mai buni interpreți, în cadrul Carnavalului de Crăciun, și în cazul Festivalului de Datini și Obiceiuiri, pentru ansamblurile artistice și premii pentru artiştii populari prezenţi la Festivalul de Datini.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.