A+ A A-

PRIMARUL ADUCE LĂMURIRI: „STRADA TINERETULUI NU ESTE GATA!”

PRIMARUL ADUCE LĂMURIRI: „STRADA TINERETULUI NU ESTE GATA!”

 

poza deschidere stire primarul aduce lamuririStrada Tineretului a intrat într-un program de modernizare care va continua și anul următor. Firma care a câștigat licitația de lucrări a nivelat strada cu un strat de asfalt care, în prezent, pe alocuri, se fărâmițează.
Faptul nu a trecut neobservat și mai mulți romașcani s-au arătat supărați că „s-au cheltuit sume din bugetul local pentru o asfaltare care nu ține nici o lună se zile…!!!”

Lămuririle conducerii Primăriei Roman!

„Aș vrea să lămuresc un lucru! S-a făcut o discuție și poate de unii necunoscători și o speculație vis a vis de strada Tineretului.

Strada Tineretului are tras pe ea un strat de egalizare care nu este asfalt; este un strat de binder, de umplutură, care egalizează diferențele și aduce la o cotă toate denivelările.

Acesta este un binder, adică un asfalt inferior, de proastă calitate, care se folosește tocmai pentru acest lucru. Noi am vrut să-l dăm din acest an pentru că ne vine mai ușor la deszăpezit iarna, aceasta a fosta rațiunea. Că mai sare pe aici, pe acolo, nu-i nici un fel de problemă pentru că firma constructoare rezolvă problema tot în aceeași bani în primăvară, când se va începe lucrarea propriu zisă: scoaterea cioatelor, a bordurilor, configurarea parcărilor, etc..

Mai este de lucru până ce strada Tineretului să fie gata”, a menționat Laurențiu Leoreanu.

Lucrările pe strada Tineretului au fost executate într-o singură zi, 26 septembrie, anul curent.

Ce lucrări se vor executa pe Tineretului?poza interior stire primarul aduce lamuriri

Conform proiectului, lucrarile pe strada Tineretului „vizeaza intreaga strada cuprinsa intre intersectia cu B-dul Republicii si intersectia cu strada Bogdan Dragos, in lungime de aproximativ 1.000 m si constau in: scoaterea si inlocuirea bordurilor existente si ridicarea la cotele proiectate; se largeste partea carosabila cu cate un metru pe ambele parti pe primii 320 m si ultimii 520 m astfel incat sa se creeze noi locuri de parcare; reparatii ale suprafetei carosabile in procent de 30% din suprafata; strat de uzura de beton asfaltic a carui durata de exploatare va fi sporita prin prevederea unui geocompozit. De asemenea trotuarele existente vor fi aduse la cota prin plombari cu Ba8. Vor fi aduse la cota capacele caminelor utilitatilor si gurilor de scurgere existente”. Lucrările sunt estimate la valoarea de 1.200.000 lei.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.