A+ A A-

LIPSA BANILOR DUCE LA IMPOSIBILITATEA MICROCIPĂRII CÂINILOR!

LIPSA BANILOR DUCE LA IMPOSIBILITATEA MICROCIPĂRII CÂINILOR!

 

ANSVSA ia în calcul prelungirea termenului până la care este obligatorie microciparea câinilor.

poza deschidere stire microcipare cainiÎn data de 1 noiembrie 2014 a fost demarată campania de vaccinare antirabică a câinilor din gospodăriile populației la nivel național, care presupune nu doar imunizarea patrupedelor, ci și identificarea și înregistrarea lor ca parte a strategiei de gestionare a intregii populatii canine din Romania. În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 29 din 25 februarie 2014, acțiunea de vaccinare antirabică este obligatorie și va fi efectuată doar la câinii identificați prin microcipare și însoțiți de carnet de sănătate.

Urmare a solicitărilor propietarilor de câini din toate județele dar și a organizațiilor profesionale ale medicilor veterinari, în cadrul ANSVSA, a fost convocat un grup de lucru având ca temă vaccinarea antirabică profilactică la câini precum și prelungirea datei până la care este obligatorie microciparea câinilor.poza interior stire microcipare caini

În conformitate cu Ordinul Președintelui ANSVSA nr. 1/2014, data limită stabilită pentru identificarea (microciparea) câinilor este 01.01.2015. Până în luna noiembrie a acestui an, au fost însa identificați și înregistrati doar 180.000 de câini. În aceste condiții, grupul de lucru va lua în discuție oportunitatea prelungirii datei limită pentru microciparea câinilor luând în considerare toate aspectele tehnice și legale, inclusiv impactul provocat de suspendarea aplicarii HG nr. 1059/2013 privind normele.

„Avem numeroase semnale din țară, de la proprietarii de animale că termenul de 1 ianuarie 2015 este nerealist, în special în mediul rural unde populația are resurse financiare limitate. Intenția noastră a fost să identificăm toți câinii cât mai curând pentru prevenirea abandonului, dar cifrele arată că este imposibil să putem realiza acest deziderat la finele acestui an”, a declarat Dr. Vladimir Mănăstireanu, Președintele ANSVSA.

Acțiunea de vaccinare antirabică este obligatorie și va fi derulată până la sfarsitul lunii februarie a anului viitor fiind suportată de la bugetul de stat, se precizează într-un comunicat al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.