A+ A A-

ACȚIUNI PENTRU COMBATEREA FURTURILOR DE METALE

ACȚIUNI PENTRU COMBATEREA FURTURILOR DE METALE

 

POLIȚIȘTII AU VERIFICAT CENTRELE DE COLECTARE ȘI PUNCTELE VULNERABILE ALE CĂILOR FERATE ȘI REȚELELOR ELECTRICE!

poza deschidere stire actiuni pentru combaterea furturilor de metaleÎn perioada 06-07 noiembrie 2014, sub coordonarea Direcției de Transporturi din cadrul IGPR, polițiștii de ordine publică, rutieră, investigarea fraudelor și de investigații criminale din cadrul IPJ Neamț împreună cu polițiștii aparținând Biroului Poliției Transporturi Neamț au desfășurat activități pentru  prevenirea și combaterea furturilor de metale, cu ocazia acțiunii la nivel național ”RAIL ACTION DAY 24 BLUE/RED GOLD 2014”. 

Scopul acestei acțiuni a vizat diminuarea numărului de furturi de metale feroase și neferoase de la componentele de infrastructură feroviară, de distribuție a energiei electrice și de gaze naturale, din rețelele de telecomunicații ; identificarea societăților comerciale cu profil de colectare a metalelor feroase și neferoase, care nu respectă legislația incidentă, în acest domeniu; respectarea legalității în transporturile de  metale feroase/neferoase și identificarea persoanelor care comit furturi de metale.

Echipele de control au acționat pe raza mai multor localități, respectiv Piatra Neamț, Roman, Săvinești, Roznov, Săbăoani, Gherăești, Horia, fiind controlate 41 de unități ce au ca obiect de activitate achiziționarea, depozitarea, prelucrarea și comerțul cu materiale feroase sau neferoase.poza interior stire actiuni pentru combaterea furturilor de metale

Polițiștii au verificat patru stații de cale ferată, au controlat 19 locuri învecinate cu stațiile de cale ferată și au efectuat patru controale de-a lungul linei de cale ferată, depistând în flagrant doi bărbați care au sustras 25 de bucăți de platelaj metalic în lungime de 3 m, componente ale linei de cale ferată.

În urma tuturor activităților desfășurate au fost legitimate 82 de persoane și au fost constatate două infracțiuni judiciare, cei doi bărbați de 25 și de 17 ani, din Roman, depistați în flagrant, fiind reținuți 24 de ore, de către polițiști pe bază de ordonanță pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Informațiile aparțin Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.