A+ A A-

ZONA DE AGREMENT DIN ȘTRANDUL ROMAN PRINDE CONTUR!

 

ZONA DE AGREMENT DIN ȘTRANDUL ROMAN PRINDE CONTUR!


LA VARĂ MERGEM LA ȘTRAND LA ROMAN, NU LA ALȚII! VOM AVEA ȘI ZONĂ DE PICNIC.
poza deschidere stire zona de agrement prinde conturLucrările sunt foarte avansate, constructorul mărturisind că începe lucrul de dimineață de la 06.30 și până seara, cât este lumină afară.
Este foarte sigur termenul de 1 iunie 2015, pentru inaugurarea celei mai mari părți din investiție. Inaugurarea se va face împreună cu Ștrandul Municipal modernizat.
De la 1 iunie 2015, romașcanii vor putea beneficia de ștrandul modernizat și de o zonă de agrement și picnic unică în zona Moldovei.
Constructorul a promis că nu vor fi probleme cu termenele de execuție. Specialiștii din Primăria Roman supraveghează activitatea!
Lucrările au fost scoase la licitație. Câștigătoare a fost desemnată firma ROBU CONSTRUCT, din Săbăoani, firmă care a mai realizat Complexul Hotelier Royal, DANDU AFTERSCHOOL, Magazin Prezentare Mobilă Panevada, și multe altele.poza interior 1 stire zona de agrement prinde contur
Eu vreau ca la vară, la 1 iunie, mare parte dintre obiectivele din proiect să fie executate pentru ca, împreună cu inaugurarea ștrandului să oferim romașcanilor un loc de agrement și relaxare, în adevăratul sens al cuvântului. Nu puteam să inaugurăm ștrandul și să avem în jur numai bălării. Așa că, anul viitor, la 1 iunie, romașcanii vor merge să se relaxeze într-un loc frumos, cu parcare, facilități de distracție și de plajă”, a spus Laurențiu Leoreanu, primarul Municipiului Roman.
În prezent, se lucrează la infrastructura pentru foișoare, o parte dintre acestea fiind montate, la rețeaua de apă și canalizare, alimentarea cu energie electrică a sectoarelor și se pregătește amenajarea aleilor de acces, mare parte din dale fiind venite.
Valoarea totală a proiectului este estimată la 4.813.297,4 lei cu TVA, din care lucrări de construcţii și montaj de 3.481.907,8 lei cu TVA. 
După funcţionalităţile propuse în acest parc vor fi realizate 8 zone distincte, după cum urmează:
1.   Accese auto şi 250 locuri de parcare în suprafaţă totală de 8.518 mp. Până la cei 18.906 mp ai zonei vor fi realizate alei pietonale şi spaţii verzi (8.287 mp). Cele două accese auto vor fi prevăzute cu un sistem automat de parcare cu plată.poza interior 2 stire zona de agrement prinde contur
2.   Acces pietonal are o suprafaţă totală de 10.642 mp. De notat că, deşi funcţionalitatea este de alei pietonale, acestea sunt înconjurate de o suprafaţă de spaţiu verde amenajat de 8.988 mp. În vecinătatea aleilor pietonale vor fi montate bănci şi coşuri de gunoi.
3.   Proiecţii în aer liber şi spaţiu expo cu o suprafaţă totală de 4.677 mp. În această zonă, în afară de scenă, panoul de proiecţie, foişorul de proiecţie, spaţiul pentru spectatori, va fi şi o pistă pentru biciclişti de 299 mp, totul înconjurat de 3.809 mp spaţiu verde amenajat.
4.   Agrement şi grup sanitar în suprafaţă de 2.399 mp din care grupul sanitar propriu-zis 120 mp, 1.450 mp alei iar restul spaţii verzi amenajate.
5.   Locuri de joacă şi pistă role. Zona are o suprafaţă totală de 9.808 mp şi va avea locuri de joacă pentru copii grupaţi pe categorii de vârstă 0-5 ani respectiv 6-15 ani, pistă de role şi skateboard, aparate de fitness în aer liber, mese de tenis, zonă graffiti. Spaţiul verde aferent zonei va fi de 5.422 mp.
6.   Foişoare picnic. Pe o suprafaţă totală de 16.000 mp vor fi dispuse 30 de foişoare destinate activităţii de picnic. 22 de foişoare vor fi pentru câte 8 persoane iar 8 foişoare vor fi pentru câte 12 persoane. Foişoarele vor fi dotate cu grătar, lavoar, mese şi bănci. Între ele vor fi construite alei pietonale. Spaţiul verde al acestei zone va fi de 10.882 mp..
7.   Pistă biciclete. Pista propriu-zisă va avea o lungime de 785 mp şi va ocupa 1.580 mp din totalul de 3.351 mp ai zonei. Restul suprafeţei va fi ocupat de alei pietonale şi spaţiu verde.
8.   Zona animale de companie ocupă 996 mp şi va fi un spaţiu înprejmuit cu gard viu destinat deţinătorilor de animale fără ca să fie perturbate celelalte activităţi din parc.
Vlăduț Clapa
 

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.