A+ A A-

DECLARAȚIE ON LINE PENTRU VOT ÎN STRĂINĂTATE!

DECLARAȚIE ON LINE PENTRU VOT ÎN STRĂINĂTATE!

 

DECLARAȚIA O GĂSIȚI ÎN ANEXA ACESTUI REPORTAJ DE UNDE O ȘI PUTEȚI DESCĂRCA! DECLARAȚIA POATE FI COMPLETATĂ DIN TIMP ȘI DOAR SEMNATĂ ÎN PREZENȚA MEMBRILOR COMISIEI DE VOTARE!

poza deschidere stire declaratie online pentru vot in strainatateAvând în vedere că, în pofida îndeplinirii pe deplin a acestor atribuţii de către MAE, prin misiunile sale, au existat dificultăți în unele secții de votare în străinătate pe fondul unui aflux ridicat de cetățeni români care au dorit să își exprime votul, ministrul afacerilor externe a exprimat opinia  că sunt necesare măsuri pentru facilitarea procesării votanților în cel de-al doilea tur de scrutin din 16 noiembrie,  în cadrul celor 294 de secții de vot existente în străinătate.

Propunerile se referă la:

1.) posibilitatea descărcării de pe site-ul unei instituții românești autorizate în materie electorală a modelului de declarație pe proprie răspundere, pentru ca votanți să o poată completa, dacă doresc, înainte de prezentarea la vot, urmând ca semnătura să fie efectuată în fața biroului electoral al secției de votare, potrivit legii;

2.) simplificarea rubricilor din tabelele electorale, pentru scurtarea timpilor necesari completării, în cazul în care legea o permite;

3.) suplimentarea până la numărul maxim admis de lege, şi anume 7 a numărului membrilor secțiilor de vot, respectiv a ștampilelor puse la dispoziție și a cabinelor de vot , acolo unde s-a dovedit că este necesar.

Ministrul Titus Corlățean a subliniat că MAE va pune la dispoziție personal suplimentar pentru completarea secțiilor de votare din străinătate, acolo unde au fost dificultăți în asigurarea, în ziua votului, a numărului de membri în birourile secţiilor de votare.

Care este Decizia Biroului Electoral Central vis a vis de votul în străinătate?poza interior stire declaratie online pentru vot in strainatate

Conform deciziei BEC nr. 125D din data de 4 noiembrie, emisă ca urmare a întrevederii și pe baza propunerilor ministrului afacerilor externe, MAE pune la dispoziția cetățenilor români care vor vota în străinătate la turul doi de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României formularul declarației pe proprie răspundere. Formularul este disponibil pe site-ul MAE, inclusiv în cadrul secțiunii dedicate alegerilor prezidențiale, link:  http://www.mae.ro/prezidentiale-2014.

Completarea declaraţiei este o condiţie absolut necesară exercitării dreptului la vot, prevăzută de art. 44 alin. (5) din Legea Nr. 370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României.

Important! Formularul poate fi completat de titular înainte de a intra în secţia de votare, dar semnarea şi datarea sa se va face în faţa membrilor secţiei de votare.

Formularul îl găsiți în anexa la acest reportaj și îl puteți descărca pentru completare. Puteți să distribuiți acest reportaj pentru ca cei interesați să poată descărca formularul.

Vlăduț Clapa

 

>>>DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE PENTRU VOT<<<

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.