A+ A A-

ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE STAU LA COZI CA SĂ VOTEZE!

ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE STAU LA COZI CA SĂ VOTEZE!

 

MINISTERELE DE RESORT SUNT ACUZATE CĂ AU ÎNFIINȚAT PUȚINE SECȚII DE VOT. PE REȚEAUA DE SOCIALIZARE FACEBOOK COMENTARIILE SE ȚIN LANȚ IAR ROMÂNII DE LA COZI SPUN CĂ NU VOR PLECA ACASĂ DECÂT DUPĂ CE VOR VOTA!

poza deschidere stire romanii din strainatate stau la coziDupă orele prânzului, rețeaua socială Facebook a devenit plină de filmulețe și fotografii, alături de comentarii la adresa proastei organizări a primului tur de vot, în afara țării.

Se acuză faptul că secțiile de vot au fost făcute în locuri greu accesibile, că nu s-a ținut cont de numărul de români din diferite orașe ale Europei, că nu sunt ștampile suficiente, etc..

„LIPSĂ DE RESPECT PENTRU ROMÂNI!”

„Vedem astăzi lipsa de respect și ignoranța pe care Guvernul le arată ostentativ față de cetățenii români din străinătate. Cozile la secțiile de votare sunt interminabile din cauza numărului insuficient. În plus, românii din diaspora trebuie să parcurgă distanțe de sute de kilometri pentru a-și putea exercita dreptul la vot.

Exercitarea votului este o datorie morală și o obligație patriotică. Votul prin corespondență este absolut necesar. Creșterea numărului de secții de votare din străinătate nu este doar o necesitate, este o dovadă de respect. Hotărârea cu care românii din diaspora merg la vot, în ciuda distanțelor de mii de kilometri până la cea mai apropiată secție, este o primă lecție pe care astăzi ne-au dat-o conaționalii noștri. O lecție a responsabilității.poza interior stire romanii din strainatate stau la cozi

O lecție a determinării. Și pentru aceasta merită toată considerația noastră. Pentru că au înțeles că un drept câștigat nu poate fi sub nicio formă un drept irosit. Nu atunci când îți garantează participarea democratică la deciderea viitorului țării. Și nimeni nu își poate bate joc de ceea ce am câștigat din greu, cu trudă și suferință. În țară sau în străinătate, suntem cu toții români și avem aceleași drepturi”, spune un oficial politic.

Lista cu secțiile de votare din străinătate o găsiți în anexa la acest material.

Cei care cunoașteți aspectele semnalate vă puteți da seama, consultând lista, de problemele pe care cei care doresc să voteze, le întâmpină.

Vlăduț Clapa

 

>>>CLICK AICI<<<

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.