A+ A A-

CE BANI PRIMESC CADRELE DIDACTICE?

CE BANI PRIMESC CADRELE DIDACTICE?

 

AU FOST SEMNATE CONTRACTELE COLECTIVE DIN ÎNVĂȚĂMÂNT

poza deschidere stire ce bani primesc cadrele didacticeMinistrul Remus Pricopie şi ministrul delegat Mihnea Costoiu au semnat, vineri, 31 octombrie, alături de preşedinţii celor trei federaţii sindicale reprezentative din învăţământ - Simion Hancescu (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ), Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”) şi Anton Hadăr (Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”) -, noile contracte colective de muncă pentru personalul din învăţământul preuniversitar şi superior (inclusiv cercetare), precizează un comunicat al Ministerului Educației Naționale. Contractele vechi expirau pe 2 noiembrie. Sindicaliştii susţin că au fost introduse în principal modificările aduse Legii educaţiei în ultimii doi ani, inclusiv drepturile acordate dascălilor, cum ar fi gradaţia de merit.

Au fost introduse drepturile prevăzute prin modificările aduse Legii Educaţiei în ultimii doi ani, de când s-a semnat ultimul contract.poza interior stire ce bani primesc cadrele didactice

Este vorba despre reacordarea gradaţiei de merit și avantajele pentru dascălii cu peste 25 de ani vechime la pensionare.

„Dialogul social este expresia unei abordări consensuale a vieţii sociale, iar faptul că în ultimii ani România a cunoscut pacea socială demonstrează că dialogul şi cooperarea au redevenit instrumente de lucru curente pentru Guvernul României. În domeniul educaţiei, guvernul Ponta a reuşit să reintroducă normalitatea în relaţia cu sindicatele. După mulţi ani în care dialogul social a fost anulat, deciziile fiind luate fără dezbateri şi consultări, sindicatele din educaţie au redevenit un partener de dialog al Guvernului. Astfel, multe dintre problemele semnalate au fost rezolvate. Altele sunt încă în lucru, dar ceea ce contează cu adevărat este că ele se află pe agenda premierului şi a Ministerului Educaţiei, că uşa este deschisă şi că există toată disponibilitatea de a găsi soluţii.

În faţa deschiderii totale pe care o am în relaţia cu sindicatele, reprezentanţii cadrelor didactice au avut şi au, la rândul lor, o abordare constructivă, contribuind la refacerea dialogului social. De aceea, în contextul în care ieri am semnat, alături de preşedinţii celor trei federaţii sindicale reprezentative din învăţământ, noile contracte colective de muncă pentru personalul din învăţământul preuniversitar şi superior, vreau să le mulţumesc pentru că au susţinut instaurarea normalităţii în societatea româneacă, cel puţin sub acest aspect, al dialogului social atât de necesar într-un domeniu complex şi vital precum educaţia”, a precizat într-un comunicat ministrul Remus Pricopie.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.