A+ A A-

EȘTI PREZENT LA ȘCOALĂ: PRIMEȘTI „BANI DE LICEU”!

EȘTI PREZENT LA ȘCOALĂ: PRIMEȘTI „BANI DE LICEU”!

 

Ministrul Educatiei a anuntat majorarea bursei "Bani de liceu", incepand cu anul scolar 2014-2015.

poza deschidere stire esti prezent la scoalaBursa "Bani de liceu", de care beneficiaza liceenii care provin din familii defavorizate, ar putea fi majorata pana la 350-400 de lei. „Urmeaza sa revedem programul "Bani de liceu". În momentul de fata avem 180 de lei pe luna pentru copiii care fac parte din familii cu un venit mediu pe membru de familie de 150 de lei. 180 de lei este o suma stabilita in urma cu aproximativ 13 ani, nu s-a marit niciodata. Vrem sa o crestem, vom face calcule si vom vedea daca putem sa ne ducem spre 350, poate 400 de lei, tot prin fonduri structurale, evident sumele fiind alocate numai daca te duci la scoala, ai prezenta", a afirmat ministrul Pricopie, cotat de portalul de învățământ.

"Anul viitor va fi primul an, proiectul s-ar putea sa se scrie din anul acesta. A avut prioritate proiectul cu 150 de euro pentru profesori pentru ca este prima data cand folosim un astfel de instrument, pana acum am avut proiecte de pana la jumatate de milion de euro sau pana la cinci milioane de euro. Si mai existau in Romania proiectele de peste 50 de milioane de euro, pentru care ai nevoie de aprobare de la Bruxelles.poza interior stire esti prezent la scoala

Proiecte intre 5 si 50 de milioane de euro pe zona educatiei nu au existat. Prima data am folosit acest instrument pe proiectul dezvoltare profesionala a cadrelor didactice, 150 de euro. Urmeaza sa folosim acelasi instrument pentru 'Bani de liceu', pentru plata cadrelor didactice pentru examenele nationale sau simulari, pentru studentii doctoranzi, este un instrument pe care Ministerul Educatiei il poate folosi foarte bine sa aplice aceeasi unitate de masura la nivel national'', a spus Remus Pricopie.

Informațiile aparțin portalului învățământ.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.