A+ A A-

VINE FRIGUL: MAI MULTE CAZURI DE FURTURI DE LEMNE!

VINE FRIGUL: MAI MULTE CAZURI DE FURTURI DE LEMNE!

 

Polițiștii au depistat doi conducători auto, care transportau material lemnos fără documente de proveniență.

poza deschidere stire vine frigulAcțiunile de prevenire şi combaterea delictelor silvice, cât și al protejării fondului forestier naţional au continuat, în data de 31.10.2014, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bicaz Chei depistând pe DN 12C, o autoutilitară ce transportat cherestea de rășinoase. În urma verificărilor efectuate a fost identificat conducătorul auto, un tânăr de 24 de ani din Bicaz, care nu deținea documente de  provenienţă şi transport pentru cei 8,23 mc. de cherestea rășinoase identificate.

În consecință, materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic Bicaz, conducătorul auto fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei, conform art.19 din legea 171/2010.

Totodată polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Hangu în ziua de 31.10.2014, în jurul orei 14.30, au depistat pe raza localității o autoutilitară încărcată cu material lemnos. Polițiștii au legitimat conducătorul auto, un bărbat de 61 de ani, din Piatra Șoimului și un pasager aflat în autoutilitară, un bărbat de 40 de ani, din Roznov. În urma controlului auto efectuat, a fost identificată  cantitatea de 2,36 mc. de lemn lucru răşinoase, un fierăstrău mecanic şi o ţapină. Cercetările efectuate au evidențiat faptul că bărbatul de 61 de ani nu deținea documente justificative ale provenienței materialului lemnos, față de care există suspiciune rezonabilă că ar fi fost sustras dintr-o partidă de pădure privată.poza interior stire vine frigul

Conducătorul auto a fost sancţionat contravențional cu amenda de 6000 lei pentru transport ilegal de material lemnos, conform Legii 171/2010, iar lemnul a fost confiscat și predat în custodia Districtul Silvic Hangu. De asemenea bărbatul a mai fost sancționat pentru refuz de legitimare și pentru lipsa actelor personale şi ale autoutilitarei, cumulând amenzi în valoare de 770 de lei.

Polițiștii continuă cercetările în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, bunurile folosite la săvârşirea infracţiunii fiind indisponibilizate. 

Informațiile aparțin Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.