A+ A A-

AVERTIZARE: RISC DE VOT MULTIPLU, ÎN STRĂINĂTATE!!!

AVERTIZARE: RISC DE VOT MULTIPLU, ÎN STRĂINĂTATE!!!

 

poza deschidere stire avertizare risc de vot multipluCetățenii români cu domiciliul în România, care în ziua votării se află în străinătate, vor  putea vota și pe baza cărții de identitate, cărții de identitate electronice, cărții de identitate provizorie sau a buletinului de identitate. Prin urmare, pe baza cărții de identitate se va putea vota în oricare dintre secţiile de votare organizate în străinătate. Anterior acestei decizii a BEC, cu cartea de identitate se putea vota în străinătate numai în secţiile de votare organizate în statele UE şi alte state care permit intrarea pe teritoriul lor cu cartea de identitate.

Ministerul Afacerilor Externe avertizează: risc de vot multiplu, datorită ultimelor decizii ale Biroului Electoral Central!!!

Pe cartea de identitate trebuie lipit un timbru autocolant care să ateste că posesorul documentului a votat. Timbrele nu au ajuns în cantitate suficientă sau nu au ajuns deloc, la secțiile de votare din afara țării.

„Ministerul Afacerilor Externe a trimis, în timp util, către toate secţiile de votare îndrituite din străinătate întregul stoc disponibil de timbre autocolante cu însemnul „ Votat” care se aplică pe cartea de identitate după exercitarea votului.  Menţionăm că, în prezent, MAE nu dispune de alte timbre autocolante care să fie distribuite, potrivit normelor, până cel mai târziu în pre-ziua votului, la toate acele secţii de vot din străinătate care, conform deciziei BEC nr. 101/29.10.2014, trebuie să utilizeze timbre autocolante în procedura de vot”, precizează oficiali ai MAE.poza interior stire avertizare risc de vot multiplu

MAE a solicitat Ministerului Afacerilor Interne o suplimentare a numărului de timbre autocolante în vederea distribuirii de urgenţă către secţiile de votare din străinătate care, la acest moment, nu au în dotare timbre autocolante.

„În aceste condiţii, Ministerul Afacerilor Externe semnalează public faptul că există un risc foarte ridicat ca, în intervalul extrem de scurt de timp rămas la dispoziţie până la primul tur de scrutin, timbrele autocolante suplimentare să nu poată ajunge la  toate secţiile de votare din străinătate care, potrivit noii decizii BEC, trebuie să aplice aceste timbre  în cazul votului pe bază de carte de identitate. În consecinţă, Ministerul Afacerilor Externe semnalează public  existenţa unui risc serios de exercitare a votului multiplu în străinătate, ceea ce poate duce la vicierea gravă a corectitudinii întregului proces electoral”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.