A+ A A-

ROMAN: REȚEA DE PROSTITUȚIE, DESTRUCTURATĂ!

ROMAN: REȚEA DE PROSTITUȚIE, DESTRUCTURATĂ!

 

TINERE VIOLATE ȘI OBLIGATE SĂ PRACTICE PROSTITUȚIA ÎN ROMAN

poza deschidere stire roman retea de prostitutieÎn urma a şase percheziţii efectuate pe raza judeţului Neamţ, au fost depistate mai multe persoane bănuite că ar fi exploatat sexual mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia.

La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S. T. Iaşi au organizat o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, viol şi lipsire de libertate.

Au fost efectuate şase percheziţii, pe raza judeţului Neamţ, la locuinţele mai multor  persoane bănuite de implicare în activitatea infracţională.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Au fost aduse la sediul poliţiei pentru cercetări cinci persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 26 ani, toate din Roman, judeţul Neamţ, bănuite că, prin violenţă, ar fi recrutat tinere minore de pe raza judeţelor Iaşi şi Neamţ.

Acestea ar fi fost transportate pe raza municipiului Roman, unde ar fi fost violate şi exploatate sexual, iar apoi obligate să se prostitueze în folosul membrilor grupului infracţional.

Trei dintre membrii grupării au fost reţinuţi de procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, fiind prezentaţi magistraţilor Tribunalului Iaşi, care au dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al DIPI.

Cine erau tinerii și ce fapte au comis?poza interior stire roman retea de prostitutie

Grupul era format din  mai multe persoane din Municipiul Roman, județul Neamț, printre care și inculpații N.R.G (25 de ani), L.C.D (26 de ani), R.F.T (25 de ani), C.P (23 de ani), I.I. (25 de ani).

Față de inculpați există suspiciunea rezonabilă că recrutau prin violență tinere minore de pe raza județelor Iași și Neamț. Tinerele răpite erau transportate pe raza Municipiului Roman unde erau violate și exploatate sexual, membrii grupării obligându-le să întrețină relații sexuale contra cost cu diferiți clienți racolați tot de către membrii grupului.

În urma administrării probatoriului, procurorii DIICOT – ST Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților N.R.G, L.C.D și R.F.T. pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, viol și lipsire de libertate, fapte prev. și ped. de art. 367, 211, 218 și 205 NCP.

Procurorii DIICOT – ST Iași au solicitat ieri Tribunalului Iași arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei inculpați. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea DIICOT și a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, se precizează în comunicatul DIICOT.

Informațiile aparțin DIICOT și Poliției Române.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.