A+ A A-

COMERȚ ILICIT ÎN SECTORUL „PANIFICAȚIE”!

COMERȚ ILICIT ÎN SECTORUL „PANIFICAȚIE”!

 

poza deschidere stire comert ilicit in sectorul panificatieȘi în această lună, polițiștii de investigarea fraudelor au continuat acțiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor din domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, fiind controlate 12 unități de panificație și patiserie, 3 unități de morărit, 23 de comercianți, 19 persoane fizice şi 100 mijloace de transport au fost verificate în trafic.

 În urma activităților  desfășurate, polițiștii au constatat o infracţiune de evaziune fiscală,  au aplicat 200 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 20 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 180 pentru alte abateri. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de aproximativ 35000 lei, fiind ridicate în vederea confiscării sau indisponibilizate bunuri în valoare de peste 2.300 lei, ca urmare a neregulilor constatate cu ocazia controalelor efectuate.poza interior stire comert ilicit in sectorul panificatie

În cursul lunii octombrie a.c., polițiștii de investigarea fraudelor au identificat un agent de vânzări din cadrul unei societăți cu obiect principal de activitate panificație, care ar fi încasat de la punctele de lucru suma de 5300 de lei, nefiind predată în casieria societății împreună cu documentele contabile.

Împotriva celui în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de gestiune frauduloasă.

Informațiile aparțin IPJ Neamț.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.