A+ A A-

CINSTE ARMATEI ROMÂNE!

CINSTE ARMATEI ROMÂNE!

 

poza deschidere stire cinste armatei romaneSâmbătă, 25 octombrie, la Cimitirul Eroilor Neamului, autoritățile locale au organizat o ceremonie dedicată cinstirii ostașilor români care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, de-a lungul istoriei.

Conducerea administraţiei romaşcane, alături de conducerea Garnizoanei Roman, de reprezentanţi ai clerului, reprezentanţi ai Asociaţiei Veteranilor de Război, lideri locali ai partidelor politice, manageri de societăţi comerciale, profesori şi elevi, au participat la ceremonia de depunere de coroane de flori, cu prilejul Zilei Armatei Române. Manifestarea s-a desfăşurat la Monumentul Eroilor din cimitirul romaşcan şi a început cu o slujbă de pomenire a eroilor neamului.

După ceremonialul religios au rostit cuvinte de recunoştinţă conducerea Garnizoanei Roman, a Asociaţiei Veteranilor de Război şi a Primăriei Roman.

Primarul Laurenţiu Leoreanu: „Ca în fiecare an suntem prezenţi aici, la monumentul închinat eroilor neamului, pentru a ne aminti şi cinsti o zi de înaltă demnitate naţională. Văd aici oficialităţi care au emoţii, este normal într-o zi cu profunde semnificaţii. Este bine să avem emoţii acum pentru că atunci, pe front, emoţiile au lipsit; atunci a fost curajul, demnitatea, a fost mândria de a fi român şi puterea de a trece peste acele clipe grele.

Trebuie să spunem că ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei Române, este şi o zi a noastră, a tuturor românilor, ziua în care România s-a eliberat, România a ieşit de sub ocupaţia şi administraţia străină şi a câştigat demnitatea în faţa statelor europene.poza interior stire cinste armatei romane

Armata a fost şi este un pilon de stabilitate, instituţia care a dovedit cel mai bine, în toate perioadele, că reuşeşte să aibă ţinuta, să aibă patriotismul şi demnitatea care să dea consistenţă întregii naţiuni române. Armata a fost mereu alături de populaţie şi a dat dovadă că este factorul de încredere şi factorul de sprijin în perioade grele. Astăzi, în perioadă de pace, este firesc să comemorăm, să plecăm capul în faţa mormintelor celor care s-au jertfit dând dovadă de înalt patriotism.

Dumnezeu să binecuvânteze Romanul şi La Mulţi Ani armatei române…!”

A urmat depunerea de coroane de flori şi defilarea detaşamentului de protocol al Garnizoanei Roman.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.