A+ A A-

„ROMANUL A PRIMIT FONDURI MULTE, NU A FOST VITREGIT…!”

„ROMANUL A PRIMIT FONDURI MULTE, NU A FOST VITREGIT…!”

 

poza deschidere stire romanul a primit fonduri multeÎn cadrul unei conferințe de presă, desfășurată la sediul de campanie al PSD Roman, președintele PSD Neamț deputatul Ionel Arsene a comentat declarația primarului Laurențiu Leoreanu vis a vis de alocările financiare din ultimul timp.

Laurențiu Leoreanu a făcut un apel, la finalul ședinței de consiliu local de luni, 20 octombrie, la consilierii PSD prezenți în sală, să intervină pe lângă oficialii din Guvern, pentru alocarea de fonduri pentru diferite obiective din Roman.

Ce spunea Laurențiu Leoreanu, luni, 20 octombrie, în ședința de consiliu local?

 „Fac un apel, pentru că toți suntem romașcani și toți suntem aici, aș adresa o rugăminte domnilor consilieri PSD!

Cât de curând va fi o alocare de fonduri pe OG 28, în județul Neamț (OG 28 se referă la alocare de sume pentru dezvoltarea infrastructurii de drumuri, apă și canalizare, pentru administrațiile locale)!

O sumă destul de importantă, în jur de 300 de miliarde de lei vechi, va fi repartizată județului nostru, dintre care, o sumă foarte mare va fi repartizată orașului Târgu Neamț.

Cred că ar fi normal, față de alegătorii tradiționali ai PSD, un partid puternic și mare, cu consilieri locali care au avut un cuvânt de spus către comunitate, să faceți un demers ca o parte din sumă să ajungă și la Roman.

Cred că Bucureștiul are așteptări de la Organizația PSD Roman ca alegătorii romașcani să voteze candidatul PSD.poza interior stire romanul a primit fonduri multe

Eu cred că dumneavoastră ați putea discuta prietenește cu liderii PSD pentru ca o parte din acești bani să vină și la Roman. Banii, dacă vin, nu vin către Leoreanu sau Consiliul Local Roman, banii ar veni către municipalitate și către cetățeni.

Nu cred că simpatizanții PSD Roman ar fi onorați dacă ar vedea că la Roman vin bani „zero” și în altă parte vin miliarde. Cred că ar fi normal ca o sumă să se îndrepte și către noi, la Roman, pentru că nu sunt comunități în care trăiesc simpatizanți PSD, în altele simpatizanți PNL, etc.”, a spus în plenul Consiliului Local Roman Laurențiu Leoreanu.

Administrația Roman are depuse documentații pentru finanțarea lucrărilor la Artera Roman VEST și Artera Roman EST, care au trecut de Comisia Economică de la Ministerul Dezvoltării Regionale, au fost aprobate și au intrat la finanțare. S-au făcut numeroase solicitări de finanțare, ultima la începutul lunii octombrie, anul curent.

Ce spune conducerea PSD Neamț, deputatul Ionel Arsene, în urma interpelării primarului Laurențiu Leoreanu?

„Nu uitaţi că Romanul a primit foarte mulţi, peste 25 de miliarde de lei vechi, în şedinţa de la Consiliul Judeţean Neamţ, de la începutul lunii octombrie. Banii aceia au venit tot de la Guvernul Ponta. Iar dacă tot aţi spus de Târgu Neamţ, la aceeaşi şedinţă de Consiliu Judeţean,  pentru Târgu Neamţ au fost alocaţi doar 5 mii de lei. Pot să vă asigur, că, la fel ca şi până acum, Guvernul condus de Victor Ponta va tine cont de solicitările din toate localităţile, că va sprijini toate administraţiile locale”, scrie cotidianul on line vestea.net.

Sume alocate municipiului Roman la şedinţa de CJ din 10 octombrie 2014:

$1-         600 mii lei – anexa 1 la Hotărârea privind repartizarea sumelor din defalcarea TVA şi a impozitului pe profit;

$1-         965 mii lei – anexa 3 la Hotărârea privind repartizarea sumelor din defalcarea TVA şi a impozitului pe profit;

$1-         156 mii lei – pentru finalizare lucrări la Secţia Pediatrie a Spitalului Roman;

$1-         894 mii lei – pentru reparaţii capital şi modernizare Bibliotecă Municipală

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.