A+ A A-

SE DISTRIBUIE CUPOANELE PENTRU AJUTOARELE ÎN ALIMENTE!

SE DISTRIBUIE CUPOANELE PENTRU AJUTOARELE ÎN ALIMENTE!

 

poza deschidere stire se distribuie cupoaneleCuponul este documentul prin care se va atesta calitatea de beneficiar al pachetului cu alimente de bază prin apartenenţa la grupul ţintă.

Cuponul nu are valoare financiară şi va fi prevăzut cu elemente de siguranţă pentru a împiedica falsificare.

Cuponul este netransmisibil şi cuprinde datele de identificare a beneficiarului (nume, prenume, CNP, domiciliu).

Cupoanele sunt tipărite de Imprimeria Naţională, iar distribuirea acestora către beneficiarii finali va fi realizată de Poşta Română.

Valoarea coșului de alimente (ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită, pate) este de aproximativ 128 lei și va fi oferit o singură dată pe an.

Cupoanele se încadrează în Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Acesta este finanţat din „Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane” (FEAD), un fond special creat de Uniunea Europeană pentru acordarea de ajutoare materiale persoanelor defavorizate.poza interior stire se distribuie cupoanele

Ministrul Rovana Plumb a anunţat că un număr suplimentar de aproximativ 700.000 persoane vor primi cupoane pentru alimente în cadrul Programului. Astfel, dacă în 2013 beneficiau doar 2,6 milioane persoane, de acum numărul total va ajunge la peste 3,3 milioane. Diferenţa constă în introducerea printre beneficiari a celor care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei.

Până acum, de program beneficiau:

 - familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat;

 - şomerii care primesc o indemnizaţie lunară de până la 400 de lei, precum şi cei care nu mai primesc această indemnizaţie;

 - pensionarii sistemului public de pensii cu o pensie de sub 400 lei/lună;

 - pensionarii sistemului public de pensii beneficiari ai indemnizaţiei sociale, al căror venit se află sub 400 lei/lună;

 - persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii;

 - persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Poșta Română a început distribuirea acestor cupoane.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.