A+ A A-

DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE, 150 DE EURO PENTRU CADRELE DIDACTICE!

DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE, 150 DE EURO PENTRU CADRELE DIDACTICE!

 

poza deschidere stire 150 de euro pentru cadrele didacticeCadrele didactice urmeaza sa primeasca in saptamanile urmatoare bursa anuala promisa de Ministerul Educatiei, prin intermediul programului "Dezvoltarea carierei didactice".

Bursa anuala pentru cadrele didactice, in valoare de 150 de euro, este finantata din fonduri europene. Profesorii nu vor fi nevoiti sa deconteze suma respectiva, ci doar sa raporteze cum au folosit-o.

Primele burse vor ajunge la minimum 250.000 de cadre didactice preuniversitare si la cel putin 40.000 de profesori universitari in saptamanile urmatoare.

Acestea fac parte din Programul Operational Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), privind proiectul "Dezvoltarea Carierei Didactice", prin intermediul caruia cadrele didactice vor primi suma de 150 de euro pentru a-si cumpara materiale auxiliare si a participa la cursuri de formare.poza interior stire 150 de euro pentru cadrele didactice

Investitiile totale in acest program au fost in valoare de 50 milioane euro, iar banii vor fi platiti in cateva saptamani catre universitati si inspectorate scolare, care la randul lor vor vira banii catre cadrele didactice si personalul didactic auxiliar, conform ministrului Pricopie.

Ministrul Educatiei a explicat ca spre deosebire de programul in care profesorii erau obligati sa justifice suma de 100 euro cheltuita pentru carti, de data aceasta cadrele didactice nu vor mai deconta cei 150 de euro.

Informațiile aparțin portalului învățământ.ro.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.