A+ A A-

A CRESCUT NUMĂRUL ȘCOLILOR AVIZATE SANITAR

A CRESCUT NUMĂRUL ȘCOLILOR AVIZATE SANITAR

 

poza deschidere stire  a crescut numarul scolilor avizate sanitarÎn Roman și în zona Roman funcționează mai multe unități de învățământ care nu au aviz sanitar de funcționare.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Neamț spune că a crescut numărul unităților de învățământ avizate sanitar.

„Din cele 365 de unități de învățământ de pe raza județului Neamț, 305 au autorizație sanitară de funcționare.

Principalele probleme pe care le-am constatat și le-am lăsat ca temă pentru remediere sunt: lipsa sursei de apă și grupurile sanitare.

Aici, au intervenit primarii, în zona rurală, și au reușit să aducă surse de apă și canalizări, la unitățile școlare”, a precizat conducerea DSP Neamț.

În perioada 16-23 septembrie, Inspecţia Sanitară de Stat Neamţ a desfăşurat acţiuni de control în creşele şi unităţile de învăţământ preşcolar, şcolar şi liceal, în unităţile de catering care asigură alimentaţia copiilor preşcolari şi şcolari, precum şi în cabinetele medicale şcolare.poza interior stire  a crescut numarul scolilor avizate sanitar

„Au fost verificate 223 de unităţi de învăţământ din judeţul Neamţ. În urma neconformităţilor constatate, printre care lipsa apei potabile curente, grupuri sanitare necorespunzătoare sau lipsa de certificate privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, inspectorii sanitari au dat trei avertismente. S-au acordat termene cu responsabilităţi pentru remedierea deficienţelor constatate. Acolo unde apa este nepotabilă, s-a recomandat încheierea unui contract cu o firmă autorizată în distribuirea apei potabile”, a declarat Nicoleta Bălţătescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, preluată de agențiile de știri.

Vlăduț Clapa

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.