A+ A A-

PS IOACHIM BĂCĂUANUL: CETĂȚEAN DE ONOARE AL COMUNEI BOGHICEA

PS IOACHIM BĂCĂUANUL: CETĂȚEAN DE ONOARE AL COMUNEI BOGHICEA

 

poza deschidere stire ps ioachim bacauanulDuminică, 19 octombrie, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a oficiat slujba de sfințire a bisericii cu hramurile ”Sf. Apostoli” și ”Cuv. Iosif de la Văratic” din parohia Nistria (Protopopiatul Roman). Cu acest prilej, Preasfinției Sale i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al comunei Boghicea.

Piatra de temelie a sfântului lăcaș ce avea inițial hramul ”Sf. Apostoli” a fost pusă în anul 2000, iar din anul 2009, coordonarea lucrărilor a revenit preotului Ciocoiu Vasile Petruț care a finalizat întregul ansamblu bisericesc.

Un moment deosebit din cadrul Sfintei Liturghii, la care răspunsurile de la strană au fost date de corul „Paraschevi” al Catedralei Arhiepiscopale din Roman, condus de dirijorul Ionuț Vâlcu, a fost hirotonia întru preot a diaconului Ciobanu Vasile Bogdan. La sfârșitul slujbei, preotul paroh Ciocoiu Vasile Petruț a primit din partea Preasfințitului distincția de icononom, iar domnului Mihai Eugen, primarul comunei Boghicea, care a sprijinit în mod constant înălțarea bisericii, i-a fost conferită de ierarh o distincție de vrednicie și icoana Sfintei Cuvioase Parascheva. ”Din două motive suntem mândri și bucuroși. Pe de o parte pentru că astăzi Preasfinția Voastră ați fost prezent în mijlocul comunității noaste, iar pe de altă parte pentru că am reușit, alături de acești minunați credincioși, să finalizăm construcția acestui lăcaș de cult, deși comunitatea de aici este foarte mică. La construirea acestuia ne-am călăuzit după cuvintele Părinților Bisericii care spun că «trebuie să muncești ca și cum ai trăi veșnic și să te rogi ca și cum ai muri mâine». Așa și noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu și așa  am muncit pentru finalizarea bisericii.poza interior stire ps ioachim bacauanul

Vreau să vă încredințez că alături de consiliul local am fost și vom rămâne alături de biserică. Credința este un far călăuzitor și noi ne conducem după rânduiala bisericii”, a declarat primarul comunei Boghicea care i-a acordat Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul distincția de cetățean de onoare al comunei Boghicea.

Informațiile aparțin Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.