A+ A A-

ÎN PREMIERĂ LA ROMAN – „CINEMA-EDU” – FILME GRATIS!

ÎN PREMIERĂ LA ROMAN – „CINEMA-EDU” – FILME GRATIS!

 

poza deschidere stire cinema eduÎn perioada 25, 26, 27 noiembrie, liceenii împreună cu profesorii lor sunt invitați să ia parte gratuit la evenimentele Cinema-Edu desfășurate în aula Colegiului Național Roman-Vodă.

Cinema-edu îi invită să vadă cum e viața în cea mai mare groapă de gunoi din lume, în documentarul „Wasteland” (r. Lucy Walker), ce se petrece într-un tărâm imaginar apocaliptic în „Beasts of the Southern Wild” (r. Benh Zeitlin) și cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian în „Io e Te” în regia cunoscutului regizor Bernardo Bertolucci.

Cinema-edu dorește să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul mondial, susţinând discuţii şi dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate.poza interior stire cinema edu

De-a lungul celor patru ani, Cinema-edu a organizat evenimente pentru elevii de la 80 de licee din Bucuresti și din țară, iar în lunile octombrie și noiembrie, cu sprijinul Romgaz, va continua proiectul în Ploiești, Craiova, Mediaș, Târgu Mureș, Iernut și Roman. Elevii și profesorii vor putea accesa și ghiduri didactice pentru fiecare film în parte, pentru a putea dezvolta și continua discuțiile și în afara sălii de cinema.

Informațiile au fost furnizate de organizatorii manifestării, Asociația Culturală Macondo.

Copyright © 2013-2017 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.