A+ A A-

HANDBALUL ROMASCAN SI BANII DIN BUGET !

 

Consilierii romaşcani au avut în mapa de şedinţă, la ultima întâlnire în cadrul Consiliului Local Roman, solicitarea de alocare din buget a sumei de 2.300 de mii lei pentru finanţarea HCM Roman, pentru anul 2013, în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse. Consilierii au avut câteva puncte de vedere legat de această solicitare.

hcm roman poza front stire„Sunt sigur că solicitarea se bazează pe un proiect de buget al echipei şi, pe lângă toate acestea, s-au gândit şi la rezultate. Sportul ne place la toată lumea dar cred că trebuie să existe o performanţă, „un proiect de performanţă”. Suma solicitată este destul de mare, 23 de miliarde de lei vechi, adică vreo 500.000 de Euro, şi noi ne aşteptam să găsim o justificare a cheltuielilor. Ar trebui să existe o justificare a acestor nevoi materiale. Este vorba de vreo 40.000 de euro pe lună, aproximativ, care înseamnă două miliarde de lei vechi cu care echipa de handbal este alimentată din bugetul local. Cred că ar trebui să ştim şi noi, cei care aprobăm această sumă, care sunt nevoile reale ale echipei, făcute public. Pentru un cetăţean oarecare suma este foarte mare, este vorba de 4o şi ceva de mii de Euro pe lună, o maşină super luxoasă, de exemplu. Sunt iubitor al sportului dar aş vrea să votez în cunoştinţă de cauză. Şi mai este un aspect pe care nu-l înţeleg, noi nu avem bugetul primăriei votat dar aprobăm aceste sume”, a spus consilierul PSD Petru Gîndulescu.

„Vreau să vă spun că ori de câte ori avem astfel de situaţii este bine ca un reprezentant al organizaţiei, fundaţiei sau ce este, să vină în faţa noastră să detalieze şi să explice solicitarea financiară. Trebuie să votăm în cunoştinţă de cauză. Este bine ca suma, aşa cum s-a spus, să fie în acord cu performanţa, să vedem pentru ce rezultate îţi dau eu 23 de miliarde de lei vechi”, a mai afirmat şi consilierul PNL Vasile Mocanu.

„Am mai spus că este vorba de o asociere; suma devine operabilă după ce se votează bugetul. Eu vreau să vă spun despre ce este vorba şi dumneavoastră să decideţi.hcm roman poza interior stire

În topul echipelor de handbal feminin, într-adevăr, Romanului nu-i este uşor să susţină o echipă. Romanul este singura echipă de handbal care provine dintr-un oraş care nu este reşedinţă de judeţ. Noi suntem undeva pe locul 7 sau 8, dacă vă uitaţi în clasament, primele cinci echipe au bugete de peste un milion de Euro, fiecare. Nu vorbim de OLTCHIM care are buget de 10 milioane de Euro. Sigur, noi susţinem performanţa echipei, de aceea la început de an am făcut şi o schimbare de antrenor. Noi am mers cu minimum de jucătoare, celelalte echipe au 22 de jucătoare, noi am mers cu 17 jucătoare.

Vreau să întreb, în aceste condiţii, dacă mai ţinem echipa sau nu, pentru că pentru Roman este o emulaţie. Sportul se face cu cheltuieli. Acesta nu este bugetul total; sunt agenţi economici din Roman care mai contribuie cu sume importante. La OLTCHIM sunt jucătoare care nu au sub 10.000 de Euro, pe lună, la noi sunt jucătoare care au 2.500 de Euro, pe lună.

Vedem că, din păcate, în ultimul timp, sănătatea fizică şi mentală a tineretului a început să scadă, şi îmi asum ceea ce spun. Trebuie să susţinem, cum putem, sportul romaşcan”, a declarat Laurenţiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Suma a fost aprobată dar nu înainte ca o serie de consilieri locali să îşi exprime acordul legat de păstrarea echipei de handbal în liga naţională şi susţinerea financiară necesară comportamentului sportiv competiţional la nivelul la care este acum.

Vlăduţ Clapa

 

 

Copyright © 2013-2015 Pleiade 2012 Roman. Toate drepturile rezervate. Orice reproducere parțială sau integrală a conținutului acestui site se pedepsește conform legilor în vigoare.